Seuraa meitä


Kirjaudu sisään

Syötä sähköpostiosoitteesi ja salasanasi:

Oletko uusi asiakas? Rekisteröidy nyt

Unohditko salasanasi? Palauta salasana

Couperosa!

Couperosa!

Couperosalla tarkoitetaan punoitusta kasvojen iholla, joka johtuu laajentuneista tai katkenneista hiusverisuonista mitkä kuultavat ihon läpi

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi


Couperosa iho on monen mielestä hyvin ärsyttävä, mutta se on itse asiassa vaaraton.

Mitä se on, mitä sille voi tehdä ja mitkä ihonhoitotuotteet sopivat parhaiten couperosa-iholle? 

Mitä couperosa iho tarkoittaa?

Couperosalla tarkoitetaan punoitusta kasvojen iholla, joka johtuu laajentuneista tai katkenneista hiusverisuonista mitkä kuultavat ihon läpi. Usein couperosa iho on perinnöllistä ja se on hyvin tavallinen ihmisillä, joilla on vaalea ja herkkä iho. Normaalisti suonet avautuvat ja sulkeutuvat kehon lämpötilan ylläpitämiseksi, vahingoittuneella iholla suonet pysyvät auki ja siksi veri virtaa enemmän.

Tiesitkö, että couperosa esiintyy enemmän naisilla kuin miehillä?

Mikä aiheuttaa couperosan?

Couperosa johtuu laajentuneista ja katkenneista verisuonista. On olemassa tiettyjä tekijöitä, jotka vaikuttaa couperosan kehittymiseen:

 • Perinnöllisyys
 • Liiallinen auringonsäteilylle altistuminen
 • Ihotyyppisi: Ihmisillä, joilla on todella vaalea ihotyyppi, on suurempi riski saada couperosa.
 • Suuret ämpötilan vaihtelut
 • Kortisoni voiteen pitkäaikainen käyttö kasvoilla
 • Alkoholi

On tiettyjä tekijöitä, jotka voivat laukaista couperosan:

 • Tupakointi
 • Raskaus
 • Jotkut lääkkeet
 • Iholle tapahtunut trauma

Mistä tunnistan couperosan?

Tunnistat sen kasvojen ihopinnan alla näkyvistä punaisista ja/tai sinisistä verisuonista, esimerkiksi suonet poskissa, nenässä ja leuassa. Punoitus häviää hetkeksi, kun painat verisuonia sormenpäällä, mutta palaa kokonaan muutaman sekunnin kuluttua. Saatat myös tuntea muita oireita, kuten polttavaa tunnetta, pistelyä tai kutinaa. Useimmiten ensimmäiset couperosan merkit näkyvät noin 30-vuotiaana.

Vinkkejä

 • Vältä suuria lämpötilaeroja

Vältä liian kylmiä tai kuumia lämpötiloja, ne voivat laukaista ja/tai pahentaa Couperosa ihoa. Vältä altistumista esimerkiksi ultraviolettisäteille. Älä pese kasvojasi liian kylmällä tai kuumalla vedellä, haalea vesi on paras.

 • Ravitsemus

Jotkut ravintoaineet voivat aiheuttaa punoitusta useimmille ihmisille, mutta se on voimakkaampaa ihmisille, joilla on couperosa. Eli siis esimerkiksi alkoholi ja mausteet.
Tämä kannattaa pitää mielessä.

 • Ihonhoito

Käytä ihollesi sopivia ihonhoitotuotteita, couperosa-iho tarvitsee toisen lähestymistavan:

Sopivat tuotteet

LOOkX Multitasker ravitsee ihoa monin tavoin. Tuotteen sisältämät aktiiviaineet kosteuttaa, rauhoittaa ja korjaa, sekä myös kiinteyttää ja vähentää couperosa-ihon punoitusta.

LOOkX Balance öljy sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti herkälle (couperosa) iholle. Tämän kasvoöljyn sisältämät raaka-aineet rauhoittaa, korjaa, kosteuttaa ja puhdistaa ihoa. Säännöllisellä käytöllä öljy muodostaa iholle suojan ulkoisia ärsykkeitä vastaan. Saat parhaat tulokset käyttämällä sitä yhdessä LOOkX Balance -voiteen kanssa.

LOOkX Balance -voide on täynnä ainesosia, jotka tasapainottavat ihoa ja mahdollistavat ihon luonnollisen toiminnan.

LOOkX Sun fluid SPF 30 on aurinkosuoja ja se suojaa ihoasi UVA-ja UVB-säteiltä, sekä ehkäisee ihon ikääntymisyä ja pigmenttimuutoksia.