Seuraa meitä


Kirjaudu sisään

Syötä sähköpostiosoitteesi ja salasanasi:

Oletko uusi asiakas? Rekisteröidy nyt

Unohditko salasanasi? Palauta salasana

Kauneusalan p**kapuheet!

Kauneusalan p**kapuheet!

PANDHY’S™ -sarjan luoja kertoo luonnonkosmetiikan valmistamisesta, PANDHY’S™ sarjan filosofiaa ja faktoja kauneusalan p**skapuheista!

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi


Tällaisen kirjoitelman puitteissa ei ole mahdollista esitellä kokonaista sarjaa, tai oikeastaan kokonaista konseptia. En usko, että niin pitäisi edes tehdä.
Uskon, että paras tapa esitellä konseptiamme, lähestymistapaamme ja filosofiaamme on kertoa luonnonkosmetiikasta yleensä ja jakamalla ajatuksiani siitä.
Tämä on varmasti paljon informatiivisempaa kuin tuotteiden ylistäminen, ja ainakin paljon uskottavampaa.

Luonnonkosmetiikan kehittäminen ja valmistaminen ei ole helppoa, joskus se on painajaista, voitte uskoa.

Tällä alalla ei voi koskaan olla varma eikä voi varmuudella tietää mitä tulee tapahtumaan.
Kun työstetään luonnollisia ainesosia – luonnollisilla tarkoitan sitä mitä se todella tarkoittaa; eläviä materiaaleja ja ainesosia – mukana on niin monta ennalta-arvaamatonta vaikuttajaa, jotka muuttuvat vuodenajan, sadon tai vain ajan mukaan.

Toinen asia, joka mutkistaa asioita on asiakkaat. Asiakkaat haluavat luonnonmukaisia tuotteita, käsittelemättömiä sellaisia, mutta he haluavat myös värien, tuoksujen ja koostumuksien pysyvän aina samanlaisina.
Asiakkaat eivät siedä joidenkin kasvien tuoksua ja haluavat että tuoksu peitetään, mutta silti tuotteessa ei saisi olla synteettisiä ainesosia. Joskus täytyy vain todeta, että markkinat eivät välttämättä ole valmiita todelliselle luonnonkosmetiikalle.


Tietenkin, olemme erittäin tarkkoja säännöistämme ja konsepteistamme, ja teemme kaikista tuotteistamme mahdollisimman yksinkertaisia, puhtaita ja luonnonmukaisia kuin mahdollista. Ratkaisemme säilyvyysongelman älykkäällä sekoitustavalla ja tiettyjen lisäaineiden yhdistelmällä. Yritämme myös tasapainottaa tuoksut, mutta tärkein tavoite on tarjota puhtaimpia ja tehokkaimpia tuotteita. Tiedostamme, että emme voi miellyttää kaikkia, emmekä sitä haluakaan.

Tuotteet myydään yksinkertaisissa toimivissa pakkauksissa. Käytämme kevyitä biologisesti hajoavia PET purkkeja ja pulloja tuotteillemme.


Kun on kyse luonnonkosmetiikasta, en voi olla korostamatta tiedon ja ymmärryksen tärkeyttä. Minusta tuntuu, että minun täytyy varoittaa teitä harhaanjohtavasta ja tarkoitusperäisestä informaatiosta. Me kaikki koemme ainesosahysteriaa ja –väärinymmärrystä, mustamaalauskampanjoita ja kauneusalan paskapuheita, joita tietyt ympäristöääriryhmät levittävät oppeinaan internetissä ja muilla foorumeilla. 

Pidän erittäin vaarallisena ja säädyttömänä kuluttajien pelottelua, jolla heidät saadaan lopettamaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden käyttö, ja säilöntäaineiden ja kemikaalien käyttö yleensä.
Vaikka me tarjoamme luonnollisia tuotteita ja konsepteja, täytyy minun puolustaa kemiaa sinänsä. 

Kemian alalla on tehty suuria keksintöjä, joita ilman olisimme suurissa ongelmissa ihmiselämän eri aloilla.

Tietoisuuden ja varovaisuuden täytyy olla kohtuullista ja järkevää.

Voin kertoa esimerkin miten tieteellinen lukutaidottomuus ja kemiallisen työn pelko yhdessä voivat aiheuttaa tarpeetonta hysteriaa. 
Muistaako kukaan dihydrogen monoxide tarinaa?

Varoitukset levisivät seuraavasti:
Tunnetaan myös  hydroksyylihappona, on väritön ja hajuton kemikaali.
Sen on todettu muuttavan DNAta, denaturoi proteiineja, tuhoaa/katkaisee solujen kalvoja, sitä esiintyy useissa räjähteissä ja myrkyllisissä yhdisteissä.

Suurin osa happosateesta on sitä.
Sen hengittäminen voi johtaa kuolemaan, ja sitä on löydetty useiden syöpäpotilaiden kasvaimista.
Joka vuosi se suoraan aiheuttaa tuhansia kuolemia.
Näistä vaaroista huolimatta, sitä ei ole luokiteltu myrkyksi.
Sitä käytetään usein ruuan lisäaineena, jopa vauvanruuissa.
Sitä on useissa kotitaloustuotteissa kuten kahvissa, shampoossa jne.

Dihydrogen monoxide, tietenkin, ei ole mitään muuta kuin vettä. 

Jos katsot tarkkaan, kaikki nämä väittämät itse asiassa pitävät paikkansa, mutta kuten huomaatte, miten asiat esitetään ja tulkitaan merkitsee kaikkea. 

Uskokaa tai älkää, mutta sadat tuhannet ihmiset liittyivät kampanjaan ja allekirjoittivat vetoomuksen vettä vastaan.

Tämä huolestuttava yleinen tietoisuusongelma esiintyy myös tuotteissa, jota me käytämme. Esimerkiksi ihmiset mieluummin luokittelevat kemian tuotteet vaarallisiksi kuin hyödyllisiksi. Jopa ihmiset, joiden pitäisi tietää faktat ovat sortuneet ”kemikaalit ovat pahasta” –ansaan. Science Magazine julkaisi artikkelin, joka esitti, että prosessi, joka valmistaa kuituja maitoproteiinista ”ei käytä kemikaaleja tai torjunta-aineita”.


Tästä johtuen ei ole yllättävää, että useat kosmetiikka- ja ihonhoitoyritykset käyttävät termiä kemikaaliton ”chemical free”
Nykyään on kokonaisia nettisivuja omistettu ”kemikaalittomille” kauneustuotteille. Myös suuret naistenlehdet ovat alkaneet kannattamaan ”kemikaalitonta” kauneudenhoitoa.

Mikä itse asiassa on kemikaali? 
Karkeasti sanottuna kemikaali on synonyymi sanalle aine/asia. Jokainen aine, joka on fyysisesti olemassa, on kemikaali. 
Jos katsotaan tosiasioita, yksikään ihonhoitotuote ei voi kirjaimellisesti olla ”kemikaaliton”. Jos yritys näin väittää, se valehtelee.

Tiedän, että on vaikeaa nähdä selkeästi. On olemassa niin paljon asiantuntijoita, jotka kertovat meille oppejaan, kyseenalaistamatonta tietoaan ja mielipiteitään jatkuvalla syötöllä. Näemme pahaenteisiä otsikoita ”mineraalipuuteri tuhosi Annan ihon”, ”tyttöjä myrkytetään meikillä”, ”SLS aiheuttaa syöpää”, ”parabeenejä on havaittu ihmisten kasvaimissa” jne.


Vuosia sitten ruotsalainen kauneusalan lehti järjesti konferenssin kauneusalan bloggareille ja lehdistölle, jotka toimivat alalla. Tarkoituksena oli kertoa heille miten ihmiskeho, kemia ja kosmetiikka toimii, miten ne vaikuttavat toisiinsa ja miten ne hyötyvät toisistaan. Minusta tämä oli hyvin jalo teko, koska kouluttamalla vaikuttajia voimme parantaa tiedon laatua, joka tavoittaa suuret massat.


Lopuksi voin antaa pienen neuvon ja päättää oppitunnin sloganillani: pysy rauhallisena, vältä median kiihkoa, paranna koulujen kemian tuntemusta ja nauti luonnon kauneudesta! 


Ja jos joku tarjoaa sinulle sekoituksen butanolia, isoamyylialkoholia, kofeiinia, geraniolia,  3-galloyl epikatekiinia ja epäorgaanisia suoloja, kuulostaa melko kamalalta, mutta ota vain, sehän on vain kuppi teetä.

Kippis!

Gertrud Borbíró